fbpx
raya

Masih Tak Ada Idea Untuk Design Raya 2022? Ikut Cara Ini!

Raya, raya jugak haa design raya 2022 tak ada idea ni nak buat apa? Nanti boss bising apa tak dapat gais! Masa ni lah nak ambil hati boss balik dan create design yang cantik-cantik untuk raya tahun ini!

Bila dah terlalu bank create design mungkin sampai satu tahap diri kita sendiri pun mungkin akan kekurangan idea, jadi macam mana nak dapat idea balık? Jawapannya adalah kena cari inspirasi. Tetapi Kalau nak cari inspirasi design raya ni mungkin bagi korang agak limited skit kan, ye lah Kalau nak cari di Pinterest mungkin tak banyak kan.

Selain nak cari inspirasi di Pinterest, sebenarnya banyak je website yang ada untuk korang refer supaya boleh dapat inspirasi untuk buat design yang cantik lagi-lagi untuk raya 2022. Nak tahu website apa yang perlu korang refer? Lets check out artikel di bawah ni.

1. Dribble.com

Dribble ni adalah salah satu website yang korang boleh dapatkan pelbagai inspirasi bukan stakat design je tetapi untuk animation, typography, illustration dan macam-macam lagi. Memandangkan motif utama kali ini nak cari inspirasi design untuk raya 2022, korang Hanya perlu type pada search bar tu ‘eid mubarak’ atau pun ‘eid’.

Bila dah search nanti akan keluar beribu results yang berkenaan dengan design untuk raya. Apa yang bestnya website ni, semua design yang ada adalah updated dengan current trend, jadi design tu bukan jenis lapuk lah.

2. Shutterstock.com

Kalau dah memang tak ada stok gambar dan mungkin dah tak sempat nak prepare untuk shooting raya, boleh check out laman web shutterstock.com. Nak cari apa? Semua ada daripada ilustrasi yang cantik, klip, ikon, 3D atau template dan segala jenis elemen untuk cantik kan design korang tu semua ada ha!

Sesuai lah untuk designer yang sanggup invest duit sikit untuk dapatkan kualiti design yang cantik. Why not kan? Bila korang dah guna shutterstock ni selamat je kalau nak guna dekat mana-mana design tu. Nak letak design yang dah guna elemen from shutterstock tu dalam website pun boleh tau!

3. Freepik

Raya nak dekat launching lagi lah nak dekat, lagi-lagi tukang yang kena edit macam-macam ni. Kalau korang someone yang jenis nak berjimat, boleh lah guna website Freepik ni.

Dalam website korang boleh refer beribu template untuk eid mubarak dan yang paling penting semua gambar yang korang nak download tu adalah percuma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *