fbpx

Uncategorized

7 Teknik Naikkan Engagement Di Twitter. No.4, Tips Terkejut Baru Tahu!

Twitter adalah satu platform yang tidak boleh dilepas pandang oleh Content Creator dan Bisnes Owner. Kenapa? Sebab kuasa engagement nya sangat-sangat hebat sehingga menjadi tunjang trend yang membawa ke platform lain. Buktinya, platform Twitter telah menjadi sumber untuk menjejaki mangsa banjir yang berlaku di Selangor pada Disember 2021 yang lalu dan juga beberapa isu lain. …

7 Teknik Naikkan Engagement Di Twitter. No.4, Tips Terkejut Baru Tahu! Read More »

tools untuk media sosial

7 ‘Hot Tools’ Yang Berguna Untuk Media Sosial Tahun 2022

Kalau baju setiap tahun bertukar, macam tu jugak lah dengan semua jenis tools dekat media sosial ni. Setiap tahun mesti akan ada tools yang baru dan ada upgrade version. Untuk yang ada bisnes dan memang fokuskan online selling korang memang perlukan 7 ‘hot’ tools ni untuk tahun 2022. Kenapa tools di media sosial ni penting untuk korang guna? Sebab …

7 ‘Hot Tools’ Yang Berguna Untuk Media Sosial Tahun 2022 Read More »

kenapa personal branding penting untuk bisnes

3 Sebab Kenapa Personal Branding Penting Untuk Bisnes

Sebenarnya kan mungkin ada sesetengah orang yang dah tahu dan masih ada segelintir yang tak tahu lagi yang bisnes korang tu sebenarnya ada ada personal branding yang sendiri. So, macam mana nak tahu? Salah satu cara mudah yang korng boleh buat adalah dengan menggunakan Google dan disebabkan itu lah personal branding korang tu penting, sebab …

3 Sebab Kenapa Personal Branding Penting Untuk Bisnes Read More »

cara handle negativiti di media sosial

Guna Cara Ini Untuk ‘Handle Negativity’ Di Media Sosial

Realiti hidup dalam dunia media sosial ni, bila korang dah create brand di platform media sosial korang tak akan boleh untuk halang apa yang netizen nak komen atau buat. Mungkin ada sesetengah netizen atau audience ni jenis baik tetapi tak semua macam tu. Ada juga sesetengah audience ni dia suka komen benda yang tak sepatutnya …

Guna Cara Ini Untuk ‘Handle Negativity’ Di Media Sosial Read More »

sale meroket dengan facebook ads

Rahsia Sale ‘Meroket’ Dengan Hanya Menggunakan Facebook Ads

Untuk tahun 2022, korang dah set tak berapa target sales yang korang nak achieve? Business plan korang mesti dah settle kan semua perancangan yang korang nak buat untuk tahun 2022. Kalau dah ada plan, kitorang nak ucapkan congratulation dekat korang sebab itu salah satu punca terbesar yang boleh buatkan bisnes korang cepat grow. Nak sale …

Rahsia Sale ‘Meroket’ Dengan Hanya Menggunakan Facebook Ads Read More »

Border Dah Bukak, Boleh Travel? Pemuda Ini Kongsikan 6 Ragam Orang Bila Naik Flight

Woohoo dah boleh bercuti guys, ini yang korang dah lama nanti kan betul tak? Semua orang pun dah gian nak pergi vacation, bila je PM umum dah boleh rentas negeri memang tiket flight, bas, atau train memang dah hampir sold out lah. Ye lah dah hampir dua tahun kita tak boleh nak merentas negeri kalau …

Border Dah Bukak, Boleh Travel? Pemuda Ini Kongsikan 6 Ragam Orang Bila Naik Flight Read More »