fbpx

Canva

media sosial

Owner Bisner Baru? Ikut Tips Design Media Sosial Daripada Canva

Bila dah ada akaun bisnes di media sosial, mesti lah grafik antara benda penting dan wajib korang ada dan gunakan di Canva. Grafik ni akan jadi peranan utama untuk brand ada, lagi-lagi untuk grab attention potential audience dan customer. Ada beberapa tips sebenarnya untuk grafik design ni supaya brand korang boleh cepat dikenali dan well known. Sebenarnya yang akan …

Owner Bisner Baru? Ikut Tips Design Media Sosial Daripada Canva Read More »

hidden codes canva

Hidden Canva Codes Yang Mudah & Cepatkan Kerja Editing!

Canva ni memang boleh dikatakan untuk zaman sekarang ni kebanyakan digital marketer atau pun social media graphic designer memang guna untuk buat editing. The biggest reason yang membuatkan orang guna Canva ni adalah disebabkan dia banyak bantu small business owner untuk jimat masa dari segi editing. Bukan tu je kalau korang guna Canva ni memang daripada tak kreatif auto boleh jadi …

Hidden Canva Codes Yang Mudah & Cepatkan Kerja Editing! Read More »

tutorial masukkan subtitles guna canva

Tutorial Mudah Masukkan Subtitles Dalam Video Di Canva

Kalau korang tengok cerita orang putih dekat Astro tu mesti benda pertama yang korang buat nak ada subtitles. Betul kan? Hahaha. Ye lah sebab tak semua orang faham sesuatu Bahasa tu, macam tu jugak bila kita tengok Kdrama mesti lah kena ada subtitles. Even dekat Youtube pun diorang ada buat option untuk pilih subtitles. Bila …

Tutorial Mudah Masukkan Subtitles Dalam Video Di Canva Read More »

carousel huzeifa studio

Senang Je Nak Create Carousel Yang Cantik & Kemas, Guna Canva Je!

Perasan kan sekarang ni dah ramai yang guna buat carousel dekat Instagram. Carousel ni dia akan buat feed korang nampak kemas dan boleh deliver banyak mesej  dalam one time post. Menarik kan? Kalau korang nak post jenis informative punya posting, sangat recommended untuk korang buat carousel. Kalau cantik korang punya carousel tu mesti ramai orang …

Senang Je Nak Create Carousel Yang Cantik & Kemas, Guna Canva Je! Read More »

sifucanva huzeifa student education reseller ejen stokist

3 Golongan Ini Wajib Guna Canva!

Penggunaan Canva masa zaman sekarang ni boleh dikatakan rata-rata orang yang ada akses Internet ni mesti tahu nak gunakannya macam mana. Ye lah cuba korang bayangkan orang yang tak pandai edit gambar, video, poster atau business card terus jadi pandai edit. Sebab apa? Dekat Canva kan diorang dah memang sediakan beribu template yang boleh digunakan …

3 Golongan Ini Wajib Guna Canva! Read More »

SifuCanva_Hacks_Canva_Huzeifa_Studio tips canva sifu tutorial affiliate

3 Canva Hacks Yang Bakal Jimatkan Masa Korang!

Ramai orang memang dah pandai guna Canva ni, tapi kebiasaannya diorang akan tahu guna benda yang basic je. Sebab diorang sebenarnya tak tahu banyak lagi benda yang korang boleh explore dalam Canva ni. Bila korang dah terlalu enjoy sangat guna Canva dengan features yang basic mesti korang rasa dah malas nak explore, sebab bagi sesetengah …

3 Canva Hacks Yang Bakal Jimatkan Masa Korang! Read More »

5 Sebab Kenapa Usahawan Kena Upgrade Canva Pro

Mesti dekat sini ramai small business owner kan? Korang tahu tak kalau setakat menjual produk je tanpa ada design tu nanti susah nak attract customer baru atau nak keep loyal customer. Sebab sekarang ni apa-apa pun orang lebih suka tengok visual, daripada visual yang menarik tu lah orang ramai akan visit akaun bisnes korang.  Jadi …

5 Sebab Kenapa Usahawan Kena Upgrade Canva Pro Read More »